zaterdag 28 juni 2008

23 Dingen


Aan alles komt een eind, hoe jammer ook. Voor mij hadden er nog wel 23 achteraan mogen komen! Ik heb dit echt met heel veel plezier gedaan.
Dat het op eigen houtje moest was geen probleem, een van mijn hobbies is het uitproberen van computerprogramma's (ja, ik weet dat dit toch klinkt als een Nerd) dus dit paste wel in mijn straatje. Het voordeel van deze "dingen" is wel dat je niets hoeft te downloaden, installeren, kraken en meer van dat. Gewoon een accountje aanmaken en gaan!! Dat heb ik dus overal gedaan, met de bijbehorende persoonlijke pagina's, vrienden maken enz. en dan lekker hobbieën.
Deze cursus stimuleert me om zelf nog meer 2.0 toepassingen te zoeken en uit te proberen. Want die zijn er legio natuurlijk.
In het begin zag ik dat bloggen niet zo zitten, gewoon doen was voor mij genoeg. Maar gaandeweg veranderde dat. Want als je je ervaringen vastlegt, kunnen anderen daar weer op reageren en ervaringen delen maakt het nog leuker heb ik gemerkt.
Leuk is ook dat sommige dingen echt toegepast woren. Ik denk dan aan de BMB-widget, de Matrix wiki's en blogs, de UITpunt iGoogle pagina, de gedeelde agenda van de UITpunters, allemaal tot stand gekomen dankzij de "23 dingen" inspiratie.
Dus geen certificaat, maar wel veel voldoening en plezier.
Tot slot wil ik Bieblies(tnx coach:)), Petryh, 23slagwerk, Coriobob, Biebvriendt, Biebmama, Pichegru, Elfje, Caviafluisteraar, Gettingwebwise en Klussertje bedanken.
Samen delen is de 2.0 gedachte. omdat zij hun ervaringen met me deelden en me toelieten in hun "23 dingen wereld" had ik het gevoel dat ik er toch bijhoorde en dit heeeft de cursus beslist een meerwaarde voor me gegeven!
Wat ik toekomstige "23 dingen" deelnemers mee zou willen geven is: zie het niet als iets dat moet, zoveel tijd kost het echt niet, ga ervoor en ontdek hoe leuk het is.
En dan nu afkicken......:(

1 opmerking:

m@rlies zei

Een geek die wil afkicken? It's just beginning...